ΜΟΝΑΔΙΚΟ DESIGN  ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Top Kitchens με την πολύχρονη εμπειρία της στον σχεδιασμό μοναδικών λύσεων, έχει σαν γνώμονα την κατασκευή κουζινών που συνδυάζουν υψηλό Design και λειτουργικότητα καλύπτοντας έτσι και τις πιο απαιτητικές ανάγκες σας.

Για την δημιουργία των μοναδικών κουζινών μας χρησιμοποιούμε  υλικά υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν απαράμιλλη αισθητική, υψηλή αντοχή, και διάρκεια στο πέρασμα των χρόνων

ΜΕΛΑΜΙΝΗ

Οι πόρτες από μελαμίνη κατασκευάζονται με ένα πάνελ από μοριοσανίδες (ή άλλο τύπο σύνθετου υλικού κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο) επικαλυμμένο σε μία ή δύο πλευρές με χαρτί μελαμίνης.

Πρόκειται για ένα συνθετικό υλικό που αποτελείται από πολύ λεπτά φύλλα χαρτιού (περίπου το ένα δέκατο του mm) εμποτισμένα με ρητίνη με μελαμίνη. Η χρήση αυτού του χαρτιού οδηγεί στο επικαλυμμένο πάνελ που ονομάζεται συχνά πάνελ μελαμίνης.

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως οικονομική εναλλακτική λύση για το “πραγματικό ξύλο” ή πλαστικό φύλλο, είναι τώρα ιδιαίτερα εκτιμημένη και χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή επίπλων. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη όλο και πιο ρεαλιστικών εγγράφων, τα οποία είναι σε θέση να προσομοιώσουν τους πόρους του φυσικού ξύλου, δημιουργώντας τραχιά τελειώματα.

Οι επιφάνειες μελαμίνης είναι πολύ μακράς διαρκείας και εξαιρετικά ανθεκτικές στις γρατζουνιές και διαλύτες, καθώς είναι πολύ γρήγορες και εύκολες στην κατασκευή τους.

Προϊόντα κατασκευασμένα από ελάσματα μελαμίνη πρέπει να καθαρίζονται μόνο με χρήση ουδέτερα απορρυπαντικά (δηλαδή ούτε όξινες όπως η χλωρίνη, ούτε αλκαλικό όπως η αμμωνία), τα οποία δεν περιέχουν λειαντικά πάστες: συνιστούμε τη χρήση των απορρυπαντικών για τον καθαρισμό γυαλιού, τρίβοντας τις πόρτες με ένα μαλακό υφάσματος με ένα από αυτά τα προϊόντα.

Οι κουζίνες της Top Kitchens χρησιμοποιούν πόρτες laminated με μελαμίνη για μοντέλα Alma, Nita, Kyra, Jey και Ank.

Το φινίρισμα Tranché δίνει στις επιφάνειες των ντουλαπιών την υφή της ακατέργαστης ξυλείας: μια διαδικασία κατασκευής με χειροποίητη γεύση που διατηρεί μια ακανόνιστη και αρχετυπική γραμμή. Χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα των υλικών, ανυψώνει τις επιφάνειες σε ένα επίπεδο οπτικής, απτικής και υποβλητικής ερεθίας που διατηρεί το αρχικό αποτύπωμα του ξύλου. Αυτή η επιφάνεια χρησιμοποιείται ευρέως στον εσωτερικό σχεδιασμό για κουζίνες και έπιπλα καθιστικού.

POLYMER

Οι πόρτες με επικάλυψη από πολυμερές αποτελούνται από έναν πίνακα με ίνες ξύλου μέσης πυκνότητας (MDF), η επιφάνεια του οποίου είναι επικαλυμμένη με συνθετικό υλικό ή PVC.

Αυτή η επίστρωση μπορεί να έχει μεταβλητό πάχος και να δίνει στο πάνελ μια ευχάριστη εμφάνιση καθώς και να την καθιστά πολύ ανθεκτική στη διείσδυση υγρού και σε κτυπήματα. Τα πολυμερή φύλλα μπορούν είτε να έχουν συμπαγή χρώματα είτε εφέ ξύλου.

Η επικάλυψη από πολυμερές επιτρέπει την επένδυση της μπροστινής επιφάνειας της πόρτας καθώς και των τεσσάρων πλευρικών άκρων με συνεχή τρόπο.

Αυτός ο τύπος πόρτας μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, εμποτισμένο με μη απορροφητικό απορρυπαντικό ή πανί μικροϊνών.

Σε περίπτωση πιό επίμονης βρωμιάς, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι με ένα μη αποξεστικό υγρό απορρυπαντικό ή απορρυπαντικό γυαλιού αραιωμένο 50% με νερό.

Σε περίπτωση απόθεσης ασβεστόλιθου χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό που περιέχει οξικό οξύ, κιτρικό οξύ ή, για ελαφρύτερες αποθέσεις, ζεστό νερό. Μη χρησιμοποιείτε μαξιλάρια καθαρισμού από χάλυβα ή προϊόντα που περιέχουν λειαντικές κρέμες ή απορρυπαντικά σε σκόνη.

Year